100+ Birbirinden Güzel Örgü Yelek Örnekleri

100+ Birbirinden Güzel Örgü Yelek Örnekleri
A+
A-

İçindekiler

Yelek Örnekleri konusu bayanlar olarak bizim gözümüzde her zaman özel ve önemli bir yere sahip olmuştur. Tığ işi yelek örnekleritığla yelek modelleri gibi ilginizi çekecek birbirinden güzel yelek örgü modelleri resimli ve videolu anlatımları ile bu konumuzda bulabilirsiniz.

Tığ İşi Sarmaşık Yelek Örneği

Tığ ile Sarmaşık yelek örnekleri, tığ ile yapılan kolay ve şık bir örgü yelek modelleridir. Çok beğendim bu örneği, adını da yapan kişiyi de bilmiyorum. Gerçekten göz alıcı bu tığ işi yelek modeli, sarmaşık gibi geldi bana ve adına sarmaşık örneği demek istedim. İnternette bulduğum bu el işi modelini yapan kişinin ellerine sağlık. Bize ulaşırsa adını sizlerle paylaşmak isteriz. Resimleri tıklayarak büyütüp hem örneği daha yakından inceleyebilir, hemde resim üzerindeki ayrıntılı yapılışını göreceksiniz. İstediğiniz renklerde istenirse hırkası da yapılabilecek bir yelek örneği.

Tığ İşi Deniz Kabuğu Yelek Örneği

Facebook da dolaşırken gördüm bu modeli. Gülşen Çetinkaya hanımın eklediği bu tığ işi yelek modeline ben Deniz kabuğu yelek örneği demeyi tercih ettim. El işinin güzelliği ile beğeni toplayan bu yeleği yapan Gülşen Hanım’ın ellerine sağlık.

Çift Baklava Örnekli Yelek Modeli

Baklava örneği özellikle erkekler için yapılan örgüler için daha uygun olur. Spor bayan yelek modeli sevenler için hırka olarak ta yapılabilecek bir yelek modeli.

Ajurlu Bademli Baklava Örneği Hırka Yapılışı Videolu

Çok çok güzel olmuş. Video anlatımlı yelek yada kazak örneklerinin bademli örgü yada baklava dilimi örgü ile yapılmış, değişik şekillerin birleşmesinden oluşmuş bu örneği ister yelekler için isterseniz de kazaklar için yapabilirsiniz.

Çanakkale Burgu Yelek Modeli

Çok yeni bir el işi modeli. Yapılışı çok merak edilen saçaklı model yani bazı yerlerde zengin yelek örneği yada kaynana öremez gelin giyemez modeli olarak bilinen bu yelek modelini yaratıcılığı ile değişik bir hale getiren kişinin ellerine sağlık. Bu alıntı yelek modelini beğeneceğinizden eminim.

Sekizli Burgulu Kapüşonlu Yelek Modeli

Bu yazlık yelek modeli oldukça şık ve beğeneceğiniz bir model. Örgü yelek modellerinin en yenilerini ve en değişik ve şık modellerini video yapılışı ile sizlerle paylaşmaya devam ediyoruz. 1 ters 1 düz yapılan ve 8 ilmekten oluşan bu yazlık kapüşonlu bayan yelek modelini beğeneceğinizden eminim.

Balık Kılçığı Şeklinde Bayan Yelek Örneği

İnternette dolaşırken gördüm bu modeli. Sanırım bu model Özlem Sinan Mete hanımın el emeği. Çok beğendiğim bu el işi modelini yapanın ellerine sağlık. Yelek modeli arayanlar için fikir olması için bu modeli sizler le paylaşıyoruz.

 

Düğme Modelinden Yelek Modeli

Düğme Modelinden Yelek Modeli 1
Eski ama çok bilinmeyen bir yelek örnekleri. Yapılışı ile düğme örneğinin yapılışını kolayca öğreneceksiniz. Hırka yapılmış düğme modelini de sizlere fikir olması için paylaşıyoruz. Mevsimlik kullanım için yapılabilecek tüm örgülerde düğme modeli video yapılabilir.

Dolgulu Saç Örgü Yelek Modeli

Saç örgüsüne benzeyen burgulu bir yelek modeli. Son zamanlarda yeleklerde çok kullanılan yelek örnekleri içinde internette bulduğum ve yapan kişinin kim olduğunu bilmediğim için sizlerle adını paylaşamadığımız bu yeleği yapan kişinin elinden gerçekten çok iyi düşmüş ve yapanın ellerine sağlık. İnternette bulduğumuz bu yelek örneklerinin adlarını bilenler bizlerle paylaşırsa çok seviniriz.

Yazlık Renkli V Yelek Modeli Yapılışı

Çok kolay bir el işi modeli. Bebek battaniye modellerinde çok kullanılan bir örnektir. Tek seferde yapılan v şekli ile çok hoş duran bu yeleği ebruli ip aralarına tor örgü yapmak siyah ile gerçekten çok yakışmış. Yapanın ellerine sağlık.

Küçük Burgulu Yelek Örneği

Saç örgüsüne benzeyen ama değişik şekilde yapılan, minik burgulardan oluşan bir yelek modeli. İsterseniz büyükler için yapılan örgülerde, isterseniz küçükler için yapılan örgülerde kullanabilirsiniz.

Boğazlı Bayan Yelek Modeli

Mevsim geçişleri ,yaz geldi gelecek yada yaz sonunda esen sert rüzgarlardan korunmayı sağlayan, yandan düğmeli oldukça değişik ve şiş örgü bayan yelek modeli. Yapacaklara kolay gelsin.

Yazlık Örgü Hırka Örneği

Yaz geliyor. Yazlık örgüleri de sizlerle paylaşacağız. Değişik ön kısmı ile yeşil hırkanın isterseniz yeleğini, diğer delikli hırkanın da isterseniz yeleğini ister büyükler isterseniz küçükler için yapmanız için açıklamalı kartları ile paylaşıyoruz.

Yazlık Robalı Bayan Yelek Modeli

Pembe renkte yaz için çok şık ve kullanışlı bir yelek modeli. Nette çok dolaşan bu yelek modelini yapanın ellerine sağlık. Çocuk örgüleri yanında büyükler içinde yapılan robalı örneklere en güzel örneği.

Laleli Çocuk Yeleği Modeli Nasıl Yapılır?

Çok beğenilen laleli yelek modeli. Çocuklar için yapılmış laleli çocuk yeleğinin yapım aşamalarını sizlerle paylaşıyoruz.
Hemen bütün modellerimizde olduğu bu örnekte sitemizde bulunan ve kolayca örebileceğiniz bir model. Gelin bohçaları yada bebek bekleyenlerin bebekleri için yapabilecekleri göz alıcı bir el işi modeli. Her yaştaki bebek yada büyükler için yapılan bu yelek etrafına son olarak yapılan tığ işi ile çok emek isteyen ama bu emeğe değen bir yelek modeli.

Tığ İşi Kolay Yelek Modeli

Yaz yaklaştı. Yazlık yelek modelini tığ ile yapıyoruz. Renk seçimi tamamen sizler kalmış bu yeleğin. Küçükler için  de yapabileceğiniz yeleğin şemalı açıklamasını da hiç zorlanmadan yapabilmeniz için sizler le paylaşıyoruz.

Tığ İşi Zincir Yelek Modeli Yapılışı

Tam zincir havasında oldukça değişik bir yelek modeli. Yapılışında tığ kullanılan ve angora ip ile yapılan bu yeleğin yapılışı için resimlere tıklayıp büyüterek, resim üzerinde örneğin ayrıntılı yapılışını inceleyebilirsiniz.

Yarım Papatya Tığ Yelek Modeli

Tam bir yarım papatya şeklinde oluyor bu model. Aynı şekilde yapılan ve başak gibi görülen yelek örneğinden yapılmış örneği de sizler için paylaşıyoruz. İstenilen renklerde yapılabilecek bu yelek modelini gelin bohçalarında yada özel bohçalar için yapabilirsiniz.

Laleli Yelek Modeli Ve Yapılışı

Lale şeklindeki yelek modelinin göz alıcı bir güzelliği var. Hatta isteyen olursa bu yeleği satıyoruz da. Bu lale örneğinin yapılışı biraz karışık, örnek kurarken 1 ilmekten 15 ilmek çıkararak lale örneğini kuruyoruz. Bu lale örneğinin yapılışı oldukça zor olmasına rağmen isterseniz sipariş üzerine yelekleri sizler için hazırlayabiliriz. İstediğiniz yelek modelinden sipariş vermek için bizlere ulaşabilirsiniz.

İstiridye Tığ İşi Yelek Modeli Yapılışı

Son zamanlarda tığ ile yapılan modelleri çok moda. Sizlerle mümkün olduğunca en yeni anne yelek modellerini paylaşıyoruz ama bu model ile bebek battaniyesiçocuk örgüleri de yapabilirsiniz.

Tığ İşi Baklava Dilim Yelek Modeli

Oldukça kolay bir el işi modeli. Kolay ama çok şık bir yelek. Yine internette gördüğüm ve yapan kişiyi bilmediğim için sizlerle paylaşamadığım bir el işi modeli. Yapılışı için resimleri büyütebilirsiniz. Yapan kişinin ellerine sağlık.

Yarım Yıldız Tığ İşi Yelek Yapılışı

En yeni anlatımlı modelleri sizlerle paylaşmaya devam ederken, internette dolaşırken bu tığ işi anne yeleği olarak bilinen bu modeli görünce sizlerle paylaşmak istedim. Yapan kim ben bulamadım bizlere ulaşırsa severek sizlerle paylaşmak isteriz. İstediğiniz renklerde bebekler için de yapılabilecek bu anlatımlı anne yelek modelinin yapılışı ayrıntılı resimler ile sizlerle paylaşıyoruz.

Çapraz Bağlar Yelek Modeli

Son zamanlarda çok yapılan yapılışı en çok merak edilen örgü modellerinin içinde tığ ile yapılan bu yelek modeli çok şık ve yapılışı gerçekten çok kolay yapan arkadaşın ellerine sağlık. Çapraz bağlar örgü olarak bilinen bu el işi modelini özellikle bebek battaniyesi yapmak istiyorsanız mutlaka denemelisiniz.

Fıstıklı İstiridye Şiş Yelek Örneği

38 ilmekle başlanıp ilk baş için sürekli 5 ilmeği tor yapıyoruz.  örneğe başlarken ilk olarak 1 arttırma yani başa dolama yapıyoruz. Sonraki 11 ilmeği 1 düz 1 ters şeklinde örüp sonra diğer tarafta 1 artırma yani başa dolama, orta için  2 haraşo sonra diğer örneğe başlamak için yine 1 artırma ve 11 ilmek 1 ters 1 düz şeklinde yapılır. Ters sıralarda herkesi kendi şeklinde örüyoruz. Her düzde haroşalar 1 er artırılır toplam 5 tor olacak ,5 . sırada başlar aynı yapılıp örneğe başlanırken düz ilmekten tığ ile ilmek alıp en sondaki düz ilmeğe batıp badem yada fıstık yapılır bu sırada sonraki sıralar yine eskisi gibi olur. Tığ ile yapılanın yanında şiş ile yapılan bu örneği iki değişik şekilde yapabilirsiniz.

Kaynana Dili Yelek Modeli

Anlatımlı örneklerin içinden son zamanlarda çok beğenilen özellikle yelek örnekleri olarak kullanılan bu değişik modeller içinde deniz kabuğuna benzeyen bu değişik anlatımlı resimli örneğin resimlerini takip ederek kolayca yapabilirsiniz.

Anlatımlı Tığ İşi Zigzag Yelek Modeli

Tığ ile yapılan örnekler her zaman bence çok kolay ve çok şık örneklerdir. Genelde tığ ile yapılan yelekler isterseniz dikişsiz olarak ta yapılabilir. Zigzag yapılışlı kolay tığ işi yelek örneğini yapmak çok kolay, örgüye yeni başlayanlar için yapılışını anlatan resimleri de sizlerle paylaşıyoruz.

Pıtırcık Tığ Cetvel Yelek Örneği

Cetvel ile yapılan tığ örgüler son zamanlarda şal modellerinde çok kullanılmak ta. Ama hanımlar bunu değiştirmiş ve bir yelek yapmışlar ki gerçekten bayıldım. Tapılışı oldukça kolay bu tığ yelek modelini yapması da hem kolay hem de çok zevkli.

 Tığ İşi Katlı Yelek Modeli – Anlatımlı Resimli

Tığ ile yapılan örnekler içinde oldukça çok beğeni kazanan bu çaprazlı içi dolgulu oldukça kolay ve şık bu yelek örneği özellikle gelin şalı modellerinde çok kullanıldı. Gelin çeyizlerinde çok yer alan bu şık en yeni tığ işi yelek örneğinin yapılışı oldukça kolay.

 Tığ Çiçekli Yelek Örneği – Anlatımlı Resimli

Tığ çiçekli kolay yelek modeli. Çok şık yapılışı çok kolay fazla ip yemeyen bu değişik yelek örneğini beğenmeyen olmaz  her halde. Son zamanların en gözde örneklerinden olan bu değişik çiçekli yelek anlatımlı resimli olarak sizler le.

V Şeklinde Yelek Örneği Yapılışı

Son zamanlarda nereye baksam bu örnek ve herkesin dilindeki örgü modeli. Çocuk örgülerinin yanında büyükler için yapılabilecek yelek yada hırkada da kullanılabilecek bu modelin adını bilmediğimizden v örnek dedik. Yapan arkadaşın ellerine sağlık harika bir el işi.

Çapraz Tığ Yelek Modeli – Anlatımlı Resimli

Bu örnek bu sene yıkıldı. Facebook da o kadar çok dolaştı ki görmeyen kalmamıştır. Ama yapılışını anlatan resimleri de ben sizler için buldum. Bu zig zag örneği son zamanlarda çok aranan ve çok yapılan bir örnek. Simli ip yada parlak yünlü ipler le yapılan bu değişik ve şık örgü tığ ile yapılıyor ve gelin yeleği yada çeyizler için çok yapılan bir yelek örneği. Anne yeleği örneği olarak ta yapılan bu değişik modelden bu gün ki Derya Baykal’ın programı deryanın dünyasında ki bayan bir bebek yeleği yapmış ve gerçekten harika oldu. Yapılışının adım adım gösterildiği anlatımlı resimleri ile sizler de bu yelek örneğini istediğiniz  kişiye yapabilirsiniz.

Sökerek Yapılan Yelek Modeli Nasıl Yapılır?

Son zamanlarda çok yapılan sökmeli el işi tekniklerinin en güzel modeli bence. Facebook da Hatice’nin tasarım atölyesi adlı sayfada gördüğüm bu yelek modelini beğenmemek mümkün değil. Parçalar halinde yapılan balık sırtı örneklerini sonra yanları sökme tekniği ile söküp tığ ile birleştirerek yapıyoruz yeleğimizi. En yeni yelek modeli bu yelek.

Midye Örneği Nasıl Yapılır?

Son zamanlarda nereye gitsen internette dolaşırken de sürekli karşıma çıkan bir midye modeli. Bu örneği çıkarıp sizlerle paylaşırım isterseniz. Ama kısaca şiş ile yapılıyor bu yelek modeli. Örnek 2 ters 1 düz şeklinde kurulup belirli sıra bu şekilde örüp sonra 4 sıra ilmekleri her sıra 1 ilmek olmak üzere en altta yani örnek bitimi 8-9 sıra oluyor, en alttaki ilmeğe sürekli aynı sırada o ilmekten ilmek çıkarıp çekerek yapıyoruz. Yelek örneği olarak kullanmanın yanında, bu el işi modelini erkekler için yapılan özellikle süveterlerin ön kısmı için yapabilirsiniz.

Tığ İşi Yeni Yelek Modelleri

Örgü modellerinin baş tacı, her yaştaki kişi için yapabileceğiniz yelek modellerinin en son örneklerini sizler le paylaşmaya devam ediyoruz. Tığ ile yapılan bu iki yele örneğini de bilgisayara önceden kaydettiğimden kimin yaptığını bilmediğimden nereden bulduğumu sizler le paylaşamıyorum. İstediğiniz renklerde yapabileceğiniz bu yeleklerin bir tanesi motif halinde çıkarken, diğeri ise çiçek şeklinde yapılışı karışık görünse de hem çok kolay hemde az yiyen yelek modeli.

Ajurlu Yelek Modeli Yapılışı

En çok beğendiğim modellerden biri bu yelek örneği. Ben henüz denemedim bu örneği çıkarmayı amam yapılışını ve yapılmışını internette bulunca sizler le de paylaşmak istedim. Şiş ile yapılan bence en iddialı yeleklerden olan bu örneğin yapılışını yapan arkadaşın ellerine sağlık yaparken adım adım resimlemiş ve bende sizler le örnek arayanlar için paylaşmak istedim.

Nohutlu Yeni Yelek Modeli

İnanılmaz değişik çok şık bir yelek modelini daha sizlerle paylaşıyoruz. Kim yapmış, nasıl yapmış anlatan resimler yok. Ama yapan kişi ulaşırsa sizlerle paylaşacağız. Ben bu yelek örneğini internette buldum. Şiş ile yapılan bu yelek de aralara nohut örneğine benzer örgü yapıldığından, bu örgünün adını bilmediğimizde biz nohutlu yelek örneği demeyi tercih ettik. Resimlere tıklayarak büyütüp daha yakından inceleyerek el işini çıkarabilirsiniz.

Tığ İşi Geçirmeli Saç Örgü Yelek Modeli

Tığ işi son zamanlarda çok aranan bir yelek örneği. Nurgün Tezcan’ın gösterdiği geçirmeli saç örgü modeline benzediğinden geçirmeli örgü yelek örneği demeyi tercih ettik bu örneğe. Yapılışını adım adım anlatan resimleri de sizler le paylaşıyoruz yapmak isteyenler için. İster küçükler için yapılan örgüde olsun, ister büyükler için yapılan yelek yada hırka modelinde kullanabileceğiniz değişik ve şık bir el işi modeli. Derya Baykal’ın programında yapılan atkı örneği de bu modelden yapılmıştı.

Şiş İle Yapılan  Değişik Yelek Modeli

Gördüğümüz bilenen hemen hemen bütün yelek örneklerini sizler le paylaşmaya devam ediyoruz. Ama o kadar çok yeni yelek örneği var ki çoğunun adlarını bilmiyoruz. İşte bu değişik yelek örneklerine yeni şiş ile yapılmış bu el işi modellerini de ekliyoruz. Resimleri büyüterek yakından inceleyebileceğiniz bu örneklerin adlarını bilenler bize yazarsa memnun oluruz. Alıntı resimler ile açıklamalı bir çok çeyizlik yelek örneklerinden istediğinizi seçerek, sizlerde yelek yapabilirsiniz.

Karnıbahar Yelek Modeli Ve Yapılışı

Çok görür olduk bu modeli. Karnabahar örneği adı ama bilinen bir karnıbahar modeli daha var. Bizlerin bildiği örnek yanında son zamanlarda çok aranan ve yapılışı merak edilen bu örneğin resimler ile anlatılan yapılışı ile sizler le paylaşıyoruz.

Tığ İle Dolgulu Gelin Yeleği Modeli

Son zamanlarda çok yapılan yelek örnekleri yanında, eskiden bu yana çok kullanılan ve modası hiç geçmeyen yelek örneklerini sizlerle açıklamalı olarak paylaşmaya devam ediyoruz. İstediğiniz renklerde ve küçükler içinde yapılabilecek tığ işi yelek modeli.

Kelebek Örnekli Yelek Modeli

Şiş ile yapılan oldukça şık, ister gelin yeleği yada isterseniz gelin bohçaları yada bebek bekleyen anneler için lohusa yeleği olarak yapılabilecek, yada küçükler için hırka yada yeleklerde kullanılabilecek, 2015 yelek örneklerinin en yeni modeli olan bu örneği resimli anlatım ile sizlerle paylaşıyoruz.

Yılan Güle Dolandı Yelek Modeli

Çok eski ve oldukça değişik bir model. İnternette yapılışının da bulunduğu bu resimleri anlatımlı olarak sizler için bir araya getirdik. Yılan güle sarıldı olarak ta bilinen bu örneği yeleklerde yada çocuk örgülerinde kullanabilirsiniz.

Diğer Örgü Yelek Örnekleri

Sitemizde bulunan tüm örnekler için Yelek Modelleri Kategorisine göz atabilirsiniz.

Yorumlar

  1. Durdane dedi ki:

    Salaj yelek yapımını daha detaylı anlatır mısınız videolu olursa memnun olurum çok beğendim yapmak istiyorum selamlar

  2. Anne dedi ki:

    Örnekler çok tatlı ya :)

  3. Nevriyė dedi ki:

    Düğme modeli örneğinden kaynana yeleği için şeması nı çıkarıp atar mısınız lütfen kaç ilmek kesilecek yakadan koltuk kısmından yelek kaç ilmekten başlanacak şimdiden teşekkür ederim

  4. gönül dedi ki:

    kaynana öremez gelin giyemez örneğini model üstünde gösterebilirmisiniz lütfen :-)

  5. belgin dedi ki:

    Oklava ile yapilmis krem rengi yelek cok guzel olmus ama onleri ve koltuk nasil kesilmis gostrirseniz yada resmini koyarsaniz cok sevinirim lutfen cok acil

  6. arzu dedi ki:

    Ayse hn nezaman cevap yazarsiniz bugun baslicamda unutmazsaniz sevinirim cevapiniz

  7. arzu dedi ki:

    Ayse hanim merhaba gul kurusu yeleginizi cok begendim ama biseyi anlayamadim ornegi nasil basliyosun nasil kol altini kesiyosunuz onunude ayni sekilde nasil kesiyosun rica etsem sizden yelegin bitmis halini koyabilirmisiniz ben simdi baslicaktimda ornek

  8. ayşe coşkuner dedi ki:

    Gül kurusu yelek örneyği benim :)