Kına Gecesi Kıyafetleri
Düğünden önce kına gecesi yapılır malum, peki siz kına gecesinde nasıl bir kostüm giymeyi tercih edeceksiniz? Kına gecelerinde geleneksel ekole göre gelinler bindallı adı verilen yöresel kostümler giyerler.
Ancak son zamanlar Osmanlı dizilerinin de etkisiyle orada gördüğümüz göz alıcı sultanların kostümlerine benzer kıyafetler de bu geleneksel törende gelin adaylarının giymeyi tercih ettikleri elbiseler olarak karşımıza çıkıyor.
Hele Hatice Sultan’ın ve Hürrem Sultan’ın dizideki kıyafetlerine hepimiz gönülden âşık olduk kabul edelim. Kına gecemizde en az onlar kadar görkemli ve güzel görünmek elbette bizim de hakkımız!
Kına Gecesi Kıyafetleri – Bindallı
Kına gecesinde giyilebilecek Bindallı ve geleneksel sultan kostümlerinin yansı sıra bir diğer alternatif de abiye elbiselerdir. Kimi gelin kına gecesinin başından beri abiye tuvaletiyle salınırken kimisi de sadece kına yakılacağı noktada üzerini değiştirip Bindallı kostümü giyerek ve sonrasında yine abiye tuvalete geri dönüş yaparak geceyi tamamlayabiliyor.
Bindallı kostümü genellikle kırmızı renkte kadifeden yapılıyor ancak günümüzde yeşil, mavi, sarı, pembe ve mor renkte olanları da mevcut.
Ama bir gelenek olarak gelin hanımların kına gecesinde kırmızı rengi tercih etmeleri önerilmektedir.Kına gecelerinde artık bir trend olarak gelinler, katılan eş dost ve akrabalarına o gecenin anısı olarak minik birer temalı hediye veriyorlar. Bu hediye genellikle gelinin adının ve kına gecesinin üzerinde baskılı olduğu bir oje veya süs kurabiyesi olabiliyor.
Kına gecesine özgü trendlerin başında ise kınayı geleneksel olarak avucun ortasına yaktırmak yerine bir Hint kınacısı çağırarak ellere kollara ve hatta ayaklara bin bir şekilde motifler halinde uygulatmak geliyor.
Doğrusu bu yeni trend sayesinde kına ile geçici dövme yaptırmak normalde kına mı yok ben istemem diyen genç kızların bile çok ilgisini çekiyor ve kına gecelerinde katılımı arttırıyor.