Küçük Bebeklerde Soğuk Algınlığının Belirtileri ve Nedenleri
Küçük Bebeklerde Soğuk Algınlığının Belirtileri ve Nedenleri
Soğuk algınlığının kış aylarında daha sık görülmesinin nedenlerinin en önemlisi insanların kapalı alanlar içerisinde sık şekilde zaman geçirmeleri ve bulunmalarıdır. Bu durumlarda ağızdan veya öksürük veya hapşırık şeklinde atmosfere karışan virüsler havada damlacık şeklinde uçuşmaktadırlar. Bu virüsleri insanlar solunum yolu ile vücutlarına almaktadırlar.
Bu yüzden bebekleri kış ayların da veya soğuk algınlığı salgını olduğu zamanlarda kapalı mekanlarda, insanların kalabalık oldukları mekanlarda, havalandırma sisteminin zayıf olduğu yerlerde uzun süre bulundurmamak önemlidir. Yetişkin insanlar da görülen ve çok sık yapılan burun tıkanıklığı veya burun akıntısında eli burna götürerek burnu silmektir.
Yetişkin bir kişide burunda sadece hafif akıntıya sebep olan bir virüs eğer el ile silindiğinde bu virüs el üzerinde daha fazla zaman geçirmektedir ve eğer bu kişi ellerini yıkamadan bebeğe dokunacak olur ise elinde bulunan virüs kolay ve hızlı bir biçimde bebeğe aktarılır. Yetişkin kişide sadece hafif akıntı, hafif hapşırık olarak görülen bu hafif virüs bebekler de ise direk olarak akciğerlere etki edeceğinden zatüreye neden olabilirler.
Bu gibi virüslerden kurtulmanın ve korunmanın en önemli yolu ise elleri sık sık yıkamaktan geçer. Temizlik soğuk algınlığı için büyük önem taşıyan bir korunma yöntemidir. Bebeklerde görülen soğuk algınlığı hastalığı da aynı çocuklarda veya yetişkinlerde görülen belirtileri taşımaktadır. Yani burun akıntısı, tıkanıklık, öksürük veya hapşırık şeklindedir.