Küçük Bebekler Neden Kabız Olur?

Küçük Bebekler Neden Kabız Olur?

Küçük Bebeklerde kabızlığı yaratan çok fazla sebep vardır. Bu sebeplerin içerisinde en fazla görüleni ise genellikle aile bağlarından gelen yatkınlık olarak görülebilir. Anne veya baba ya da her ikisi de kabız olduklarında bu olay bebeklerinde de kabızlık olarak görülmektedir. Bu sebeple kabız hastalığına yakalanan bebekte iyi bir anamnezi almak faydalı olacaktır.

Bu sebebin dışına diğer faktörlerde kabızlık olayını kolayca ortaya çıkarabilirler. Bu faktörlerin arasında en sık rastlananı ise dışarıdan alınan gıdalar olarak görülmektedir. Yani örnek olarak inek sütü verilen bir bebekte kabızlık daha fazla görülür. Oysa anne sütü ile beslenen küçük bebeklerde ise pratik olarak kabızlık olayı görülmemektedir. Bundan dolayı küçük bebeklerin aldıkları gıdalar çok fazla önem taşırlar ve dikkat edilmeleri gerekmektedir. Bebeklikten çıkmış çocuklarda ise dışarıdan alınan bazı gıdalar kabızlık olayına yol açarlar. Bunların içerisinde başlıca, Kakaolu gıdalar, çikolata grupları, şekerli gıdalar ve aşırı derecede fazla süt tüketimi yatmaktadır.

Eğer bir bebek kabız olduysa bu bebeğin beslenme şeklinin ne tarz olduğunun altı incelenmelidir. Bunun için küçük bebeklerin anne sütü almaları büyük önem taşır. Kabızlığı önlemek için anne sütüyle bebeğe destek sağlamak büyük önem taşır. Anne sütü ile beslenen bebeklerde kaka sayısı ne kadar az olsa da kaka sayıları pratikte görünmemektedir. Buna göre bebeğe inek sütünü az vermek veya hiç bir şekilde vermemek gereklidir. İnek sütü ile üretilen ve direk inek sütü bebeklerde kabızlık görülmesini çok fazla artırdığı görülmektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu