Hamur İşi Tarifleri

Sunumluk Ve Kahvaltılık Patatesli Yumuşacık Bazlama Tarifi

Patatesli bazlama, Orta Doğu mutfağına özgü bir çeşit yemektir. Bazlama, genellikle mayasız olarak hazırlanan bir tür ekmeğin adıdır. Patatesli bazlama ise bazlama hamuruna patates eklenerek yapılan bir çeşididir. Patatesli bazlama yapmak için öncelikle bazlama hamurunu hazırlamanız gerekmektedir. Un, tuz ve suyu karıştırarak bir hamur elde edin. Bu hamurun üzerini örtüp, dinlenmeye bırakın.

Dinlenen hamurdan parçalar koparıp, elinizle veya merdane yardımıyla yuvarlak şekiller verin. Ardından iç harcı hazırlayın. Patatesleri haşlayıp ezin, üzerine tuz, karabiber ve isteğe bağlı olarak baharat ekleyin.

Elinizle yuvarladığınız hamurların içine patatesli harçtan koyun ve kenarlarını kapatın. Bu şekilde hazırlanan patatesli bazlamaları, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Sıcak servis yapabilirsiniz. Patatesli bazlama sıcak olarak tüketildiğinde oldukça lezzetli bir atıştırmalık veya ana yemek alternatifi olabilir. Dilerseniz üzerine yoğurt ya da soslar ekleyerek servis yapabilirsiniz.

Bazlama tarifinin en kolay ve en lezzetli tarifini şimdi sizlerle videolu olarak paylaşıyoruz. Hamura patates eklenen ve bu sayede hem pamuk gibi olan hemde balon gibi kabaran, sırrı patateste saklı kahvaltılık tarifini herkes denemeli. İçine ana malzeme olarak sadece un ve patates kullanılıyor. Piştikten sonra her iki tarafını yağlayarak yada sade seviyorsanız yağlamayarak sade kullanarak bu harika kahvaltılık bazlamayı hazırlayabilirsiniz. İsterseniz hamuru hazırlarken biraz yağlı peynir hamura ekleyebilirsiniz. Bu şekilde bazlama daha lezzetli olacak emin olun. Denemek isteyeler için youtube kanalından Alıntı videolu yapılışı sizlerle. Herkese afiyet olsun.

Bazlama Tarifi Malzemeler

  • Yarım kilo patates
  • 2 dolu bardak su
  • 7 dolu bardak un
  • 1 tane kuru maya
  • 1 kaşık şeker
  • 1 kaşık tuz
  • Yarım bardak ılık su

Kahvaltılık Patatesli Yumuşacık Bazlama Tarifi Yapılışı

Kaynak Youtube:  Mutfak felsefem Hatice Yüksel

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu