Sağlık

Çok tuzlu yemenin zararları nelerdir?

Üç zararlı beyazlardan birisi olan tuz, aşırı bir şekilde tüketildiği zaman genel sağlık durumumuz üzerinde pek çok olumsuz değişime sebebiyet verecek ve ciddi hastalıklara da davetiye çıkartacaktır. Yemeklere tat vermesi açısından tercih edilen tuz eğer önerilen miktarın üstünde tüketilirse mühim sağlık sorunları ile başımızın derde girmesine ve yaşam kalitemizin de bu yüzden düşmesine bir etken olacaktır. Eğer yemeklerinizi çok fazla tuzlu yiyorsanız bakın sizi hangi hastalıklar bekliyor.

Tuzlu yemenin zararları nelerdir?

Tuzlu yemek yemenin sağlık açısından ne gibi zararları olduğunu araştıran bilim adamları, çok tuzlu yemenin başta beyin kanaması ve kalp-damar hastalıklarının riskini arttırdığına dair veriler elde ettiler. Günlük tuz tüketim miktarını ciddi oranda aşanların ve bu durumu sürekli yapanların ilerleyen yaşlarda beyin kanamasıyla karşılaştıkları ya da kalp-damar hastalıklarına yakalandıkları gözlemlenmiştir. Aşırı tuzlu yiyecek tüketiminin bir hayli zararlı olduğunun altını çizen uzmanlar, günde 5 gramdan az tuz tüketimi olmasını tavsiye ediyorlar. Aynı zamanda hazır gıdalarda yüksek oranda tuz bulunduğu için, hazır yiyeceklerden mümkün mertebe uzak durulmalı, ev yemekleri tercih edilmeli ve ev yemeklerinin tuz miktarı da minimum seviyelerde tutulmalıdır.

Günlük 5 gramdan az tuz tüketimini alışkanlık haline getirenlerin beyin kanaması, kalp ve damar hastalıkları riski büyük oranda azalma kaydettiği araştırmalar sonucunda görülmüştür. Tuz aynı zamanda yüksek tansiyon riskini, böbrek yetmezliğini, kalp yetmezliğini de tetiklemektedir. Tuz tüketimine beslenmemizde çok dikkat etmeli, yemeklerimizi az tuzlu olarak tüketmeye özen göstermeliyiz. Böbrek, kalp ve şeker hastaları tuz tüketimine herkesten daha fazla dikkat etmelidir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı!

Web sitemizin yayın hayatına devam edebilmesi için sitemizde reklamlara izin vermenizi bekliyoruz. Anlayışınız için teşekkürler.