Sağlık

Karakafes bitkisi ve çayı

Karakafes bitkisi ve çayı

Avrupa’nın yerlisi ve hodan ailesinin bir üyesi olan karakafes otu genellikle su bitkisi olarak bilinir, çünkü nehir kenarlarını ve nemli yerleri sever. Yayvan, tüylü bir köke, kökten yükseldikçe küçülen tüyü, geniş yapraklara sahiptir ve küçük beyaz çiçekler açar.

Çatlaklar, Burkulmalar, Eklem İltihapları: Karakafes otu yaraları onarma, kasları ve dokuları yenileme özelliğine sahip olduğu bilinir. Kas hücrelerinin, kemiklerin ve kıkırdağın gelişimine yardımcı olan alantoin maddesini içerir. Çay, sıcak kompres olarak da kullanılabilir. Temiz bir bezi sıcak da karakafes otu çayına batırın ve yüzeye doğru koyun. Bu işlem, alantoinin cilt tarafından emilip bölgenin iyileşmesini daha da hızlandırır. Eğer yara da varsa kalıntıların yüzeyde kalmasını önlemek için bölgeyi tamamen iyice temizleyin, çünkü karakafes otu çok hızlı bir şekil de iyileştiricidir. Kekik çayı bölgeyi yıkamak için mükemmel bir antiseptiktir.

Uyarı: Son çalışmalar gösteriyor ki karakafes otunda ki pirolizidin alkaloidleri, aşırı dozda verildiği takdirde farelerin ciğerlerinde hasara sebep olduğu söyleniyor. Dolayısıyla, karakafes otunun en iyi kullanımı lokal olanıdır.

Yararlı Kısımları: Bitkinin tümü

Özellikleri: B12 Vitamini, Protein, Müsilaj, Steroidal Saponin, Alantoin, Tanin, İnülin, Pirolizidin Alkaloidi.

Etkileri: Hücre gelişimini destekleyici, yara iyileştirici, kanamayı durdurucu, yatıştırıcı, balgam söktürücü

Bir Yorum

  1. Uyarınızda haklı olarak işaret ettiğiniz gibi karakafes otu içilmez sadece merhem olarak kullanılır içerdiği pirolizidin alkaloidi nin içilmesi halinde karaciğer kanserine yol açtığı şeklinde bazı yayınlar vardır bilgilerinize sunarım efendim DR GÜNGÖR KARAGÖZLÜ

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu