Hamilelik

Gebelikte Bel Ağrısının ve Sırt Ağrısının Tedavisi

Gebelikte Bel Ağrısının ve Sırt Ağrısının Tedavisi

Hamilelik döneminde sık rastlanan bel ve sırt ağrılarından tamamıyla kurtulmak mümkün olmasa da bu ağrıların sıklık ve şiddetlerini azaltmak mümkün olabilmektedir. Bu durumda genellikle hamile bayanların günlük yaşantılarında da uygulamaları gereken bazı tedbirler karşımıza çıkmaktadır. Bu konuda örnek olarak sunulacak şey ise vücudun duruş şeklidir.

Toplumumuzun genelinde genel olarak vücudun duruş şekillerinde ciddi sıkıntılar bulunmaktadır. En çok yanlış anlaşılan konu ise dik durmak kavramıdır. Bu konudaki en çok yapılan hata; göbeğin öne çıkarılması ve omuzların gereğinden de fazla geriye atılmasıdır.

Dik durmak kavramı ile aslında anlatılmak istenen insanların düz bir hat şeklinde yani omurganın düz bir hat şeklinde tutulabilmesidir. Hamilelikte ağırlık merkezinin konumu değişebileceği için omuzları biraz daha geriye atmak ve göbeğin biraz daha öne çıkmasına izin vermek hamilelik süresince belki biraz daha rahat ve keyifli yaşamaya katkı sağlayabilmektedir.

Hamilelik sürecinde sırt ve bel ağrılarının en az seviyede tutulması için üzerinde durulması gereken bir diğer hususta doğru ayakkabı seçimidir. Hamilelik dönemlerinde hamile bayanların kullanması gereken ayakkabılar ne yüksek topuklu ayakkabılar ne de tamamen düz topuksuz ayakkabılardır. Bu durumda tercih edilmesi gereken ayakkabı çeşidi topuk uzunluğunun iki üç santim civarında olmasıdır. Bu topuk yüksekliği günlük hayatta da kullanılması önerilen topu yüksekliğidir ve uzmanlar hamilelikte bu yüksekliği önermektedir.

Hamilelik dönemlerinde sıkça şikayet edilen bel ve sırt ağrılarının şiddet ve sıklığının azaltılmasına katkı sağlayanlardan biri de hamilelik sürecinin tümünde önerilen ve uygulanan egzersiz çalışmalarıdır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı!

Web sitemizin yayın hayatına devam edebilmesi için sitemizde reklamlara izin vermenizi bekliyoruz. Anlayışınız için teşekkürler.